TERAS FAYANSI İZOLASYONU

Kışın kar sularının fayans veya seramik altlarına girerek don ile beraberinde patlamalar yaşayan zeminler artık kullanılamaz hale gelmektedir. Kışın sert geçtiği bölgelerde sıkça rastladığımız sadece fayans yüzeyleri değil betonarme zeminlerin dahi çatlamalar yaşayarak deformasyonlar oluşturduğunu çok kez gözlemliyoruz. Sürme tarzı izolasyonların amacını tamamlayamadığı veya bir dönem çözüm odaklı olması ve tekrarında kırılan patlayan zeminlerin kaldırılarak tekrar işlemlerden geçirilmesine rağmen su izolasyonu sağlamaması hizmet ömrünün kısa olmaları şeklinde liste uzamaktadır.

Standar izolasyon firmaları genelde tüm zemini temizleyip çift kat membran veya liner ürünleri kullanmakta, başka birileri ise sürme izolasyon yaparak üzeri şap uygulaması ardından fayans veya seremik döşemektedir. Profesyonel ehil olmayan bazı kişilerin yapmış olduğu işler sonrasında tekrarında akıntılar meydana gelmektedir, verilen emek ödenen bedeller heba olmaktadır. Tüm meteryaller amacına hizmet etmek üzere üretilmiştir ama 1.sınıf ama 3. sınıf fakat ülkemizde yaptım oldu düşüncesi varolduğu sürece ev sahiplerinin mağduriyeti bitmeyecektir. 


Aşağıda bir teraslarda baştan sona yapılış aşmalar anlatır görsellerimizden Ctp meteryalini nasıl yapıyoruz gözlemleyebilir yaptıracağınız izolasyonun içeriğini şeffaf bir şekilde öğrenebilirsiniz. Ülkemizde Teras çatıların çok seviliyor olması ve özenle yaptırılan fayansların bir çok sürme meteryali izolasyon malzemeleri ile korunmaya çalışılması maalesef istenilen seviyeye getirilememiştir. Su izolasyon sorunu fayans derzinden kaynaklanmıyor sadece, bu 3. sınıf seramik veya fayansların yanlış fırınlanması sorunucu su emmesine sebebiyet verebiliyor derz dolgusu ile telafi edilme çabaları ise sonuçsuz kalmaktadır. Ctp ürünümüz ile fayans v.b. sökülme işlemleri yapılmamaktadır. Doğruca yüzeye uygulanabilir yapısı yekpere olması ve istenilen rengin uygulanabilmesi üzerinde gezinilebilmesi yağmur sularından etkilenmemesi şeklinde nitelikli avantajları ile diğer su izolasyon malzemelerinden çok ayrı bir yerdedir.



ÖRNEK İZOLASYON UYGULAMASI
..

ÖRNEK İZOLASYON UYGULAMASI
..

ÖRNEK İZOLASYON UYGULAMASI
..